Szívbe zárt Nemzeti Lőtér

2018-04-16

„Nagyon nagy élmény volt ilyen lőtéren lőni, mindent hozzátett a versenyhez, hogy jól sikerüljön” – fogalmazott a futócéllövők 10 méteres országos bajnoki aranyérme után Major Veronika (a férfiaknál Sike József nyert, csapatban pedig a Szentendrei HKLK, illetve az UTE győzött), aki nem titkolta, sokszor mostoha körülmények között céloztak, többek között beázott pályáról is beszélt…

A fővárosi Fehér úton található vadonatúj Nemzeti Lőteret a futócéllövők viadala avatta tehát fel – „Nagy boldogság a sportágnak, hogy ilyen jól kivitelezett és megépített helyre jöhettünk, ahol mindenki barátságosan fogadott bennünket” – tette hozzá a győzelmet 363 körös eredménnyel megszerző keszthelyi sportoló, aki egy héttel ezelőtt légpisztolyban is diadalmaskodott. Tekintettel arra, hogy mindkettőben jó, mindkettőben junior vb-elsősége is van például, nehéz választani a két szakág között – de vajon kell-e?

„Sokan kérdezik, de mindenkinek ugyanazt mondom: nem szeretném eldönteni, mindkettő nagyon közel áll hozzám. A pisztolyosokkal többet edzek, hiszen a futócélt sokkal korábban kezdtem el, és sokkal inkább beívódott úgymond a vérembe, és könnyebben megy a versenyzés. Próbálok mindkettőre ugyanúgy figyelni” – mondta Major Veronika, aki máris szívébe zárta az új Nemzeti Lőteret.

Ahogy a sportág maga.