Győrben jutalmaztuk a sportos iskolákat

2018-04-24

Februárban, a győri légyfegyveres 10 méteres Európa-bajnokságon – mint akkor beszámoltunk róla – kísérőprogram gyanánt Győr megyei jogú város és a Magyar Sportlövők Szövetsége által közösen a város iskoláinak lézerpuska lövészversenyt rendeztünk. A viadal minden várakozás felülmúlt, hiszen 14 oktatási intézmény 651 tanulója vett részt rajta, amelynek következtében az eredetileg kétnaposra tervezett esemény háromnapos lett.

A helyszíni eredményhirdetés során minden jutalmazott, dobogós mosolyogva állt oda, de mint akkor is elhangzott, mindenki nyert, hiszen kipróbálhatta a lövészetet. Már akkor jeleztük, szeretnénk még egy versenyben eredményt hirdetni: ez pedig a „mozgósítási” verseny. Azaz fontosnak tarjuk azt is, hogy az egyes iskolák minél szélesebb körben adják meg a lehetőséget a diákoknak, ezáltal is népszerűsítve a sportot.

A sportlövő szövetséggel karöltve mind az általános-, mind a középiskolák között jutalmaztuk azt a 6-6 iskolát, amely a legnagyobb százalékkal indította a versenyen diákjait. Szövetségünk az iskolák között mozgósítási verseny helyezettjeinek Decathlon-vásárlási utalvánnyal történő díjazásához 800 ezer forinttal járult hozzá – ezeket Tóth József, a Honvédelmi Sportszövetség sportigazgatóságának vezetője kedden személyesen vitte el a Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium (2., ill. 1. hely, 350 ezer forintos utalvány; átvette Fekete Szabolcs tagintézményvezető-helyettes, 1. kép), az Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium (5. hely és 3. hely, 150 ezer forintos utalvány; átvette Kiss Zoltán intézményvezető, 2. kép), a Kölcsey Ferenc Általános Iskola (3. hely, 100 ezer forintos utalvány; átvette Csüdömné Szalai Judit intézményvezető-helyettes, 3. kép), a Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola (4. hely, 50 ezer forintos utalvány; átvette Reider Szilvia intézményvezető-helyettes, 4. kép) és a Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnázium és Szakközépiskola (2. hely, 150 ezer forintos utalvány; átvette Németh Zsolt igazgató, 5. kép) vezetőinek.

„Szívesen vettek részt a fiatalok ezen a versenyen, nagyon élvezték, nagyon tetszett nekik. Tekintettel arra, hogy jó a kapcsolatunk a sportegyesületekkel, az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések mindenki számára üdvözítőek” – a fogalmazott Fekete Szabolcs, a középiskolák versenyében 59.9%-os mutatóval fölényesen első  győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium tagintézményvezető-helyettese.

Látogatásunk során hasonlóképpen vélekedtek a többi jutalmazott iskola vezetői is, egytől-egyik egyetértettek a céllal: a sport, a szabadidősport ily módon történő népszerűsítéssel. Egyben ígérték, a következő iskola „szezon” hasonló versenyei még több gyermekkel igyekeznek versenyezni. Nem feltétlen a jutalmazás, sokkal inkább a tapasztalt pozitív benyomások miatt.