Az ököl törvénye – nagy siker a kempo vb-n

2018-04-29

Magyarország nyerte a 15. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupa összetett csapatversenyét. A technikai divízióban harmadik helyen, a küzdelmi kategóriában pedig szintén első helyen zárt a piros-fehér-zöld csapat.  Ezen kívül 221 egyéni érem 62 arany-, 77 ezüst- és 82 bronz) és összetett siker a kempo vb-n, hogy rögtön a lényegre térjünk. Sportolóink minden korcsoportban, a legfiatalabbak, 12 évesek között is kitettek magukért, de ugyanez igaz a szervezőkre. Miként Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke, a Nemzetközi Kempo Szövetség alelnöke elmondta: „A résztvevők sok jót hallottak a 2014-es, szintén általunk rendezett világbajnokságról. Ez, illetve Magyarország vonzereje sokat számított abban, hogy csúcsot döntöttünk. A tizenöt év alatt soha egyetlen versenyen sem kellett négy tatamit használni egy versenyen.”

Minden idők legnépesebb mezőnye, több mint hatszáz versenyző mérte össze tudását a budapesti világversenyen. A MOM Sportban elhelyezett négy tatamin kata, fegyveres kata, szinkron kata, önvédelem, submission, semi kempo, knock down, kempo kumite, full kempo és kempo MMA szabályrendszerekben versengtek egymással a résztvevő öt kontinens legjobbjai.

De mi is az a kempo? Az elnök ekképpen igyekezett bemutatni: „A kung-fuból és a karatéból alakult ki, jelentése az ököl törvénye. Egy dinamikusan fejlődő, a modern kor igényeihez folyamatosan alkalmazkodó, önvédelmi sportágról beszélünk. Ajánlani tudjuk mindenkinek, aki akár mozgás miatt, akár önvédelem miatt szeretné kipróbálni, várjuk őket az ország több területén is sok szeretettel.”

A világbajnokságot a Honvédelmi Sportszövetség is támogatta, a Kempo Szövetséget is a tagjai között tudja – ezzel kapcsolatosan Lacza Ádám Illés elmondta: „Megtisztelő a lehetőség, hogy a Honvédelmi Sportszövetség a tagjai közé fogadott bennünket. Nagyon hálásak vagyunk a támogatásért, nemes célokra fordítjuk.”

A Honvédelmi Sportszövetség különdíjjal jutalmazta a világbajnokság legjobb lány és fiú versenyzőjét – ezt a különdíjat, gyönyörű Zsolnay-vázát Ódor Lili (1 arany, 3 ezüst) és Szabó Tibor Benedek (3 arany, 1 bronz) vette át boldogan.

Közben döntött a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) elnöksége a 2019. évi vb helyszínéről, amely a spanyolországi Guadalajara településen lesz jövő áprilisban. Amatto Zaharia, a Nemzetközi Kempo Szövetség elnöke 5. dan fokozatot adományozott Lacza Ádám Illésnek, a hazai sportszervezet elnökének a kempóért tett kiemelkedő munkájának elismeréseképpen.

Minden, amit a kempóról tudni kell

🔥Kempo=egy dinamikus fejlődő önvédelmi sportág🔥A Budapesten zajló, fantasztikus hangulatú világbajnokság közben Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke mesélt nekünk jelenről, jövőről, arról, miért is érdemes kipróbálni ezt a sportágat, amely a HS szervezetének is tagja már. A szombatig tartó vb (amelyre várják a szurkolókat a Mom Sportba!) élőben nézhető itt: http://kempobudapest2018.com/live/HAJRÁ, MAGYAROK! 💪🇭🇺#honvedelmisport Magyar Kempo Szövetség

Közzétette: Honvédelmi Sportszövetség – 2018. április 27.

Összetett csapatvégeredmény (1-6. hely):
1. Magyarország
2. Románia
3. Argentína
4. Oroszország
5. Hollandia
6. Algéria

Küzdelmi divízió (1-6. hely):
1. Magyarország
2. Románia
3. Oroszország
4. Algéria
5. Kazahsztán
6. Argentína

Technikai divízió (1-6. hely):
1. Argentína
2. Románia
3. Magyarország
4. Spanyolország
5. Hollandia
6. India