Bátrak Ligája – Újfehértón is oroszlánként küzdöttek a gyerekek

2018-06-12

Újfehértó, második állomás. A nagy sikerű pécsi területi döntőt követően egy héttel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található kisvárosban 12 csapat mérte össze tudását.

„Azzal, hogy eljöttetek, mindannyian nyertesek vagytok, hiszen ezzel a versennyel fizikailag, állóképesség terén, illetve lelki értelemben is olyan tapasztalattal gazdagodtok, ami segít a nagy életre való felkészülésben” – szólt a megnyitón dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a honvédelmi nevelésért és az ezzel kapcsolatos beruházásokért felelős kormánybiztos, aki hozzátette: az efféle programok célja, hogy a sporton keresztül kialakulhasson az egészséges nemzettudat.

A 6+2 fős csapatok ezúttal is a legkülönbözőbb ügyességi, logikai, elméleti és akadályversenyeket teljesítették a nap folyamán. Stílszerűen oroszlánként küzdve, hiszen egy oroszlán szerepel a Bátrak Ligája elnevezésű játékos programsorozat logójában. És mosolyogva, ami talán a legfontosabb.

„Nagyon jól érezzük magunkat, amikor megtudtuk, hogy jöhetünk, elkezdtünk a versenyre készülni. Örülünk, hogy itt lehetünk, jó lenne győzni, de akkor sem leszünk szomorúak, ha ez nem sikerül” – mondta a Kisvárdáról érkező csapat éppen cserepadra szoruló két leánya, Petra és Vivien közösen, majd rohantak vissza a társaihoz, hogy fényképezővel megörökítsék a legszebb pillanatokat. Az őket felkészítő testnevelő tanár meg is jegyezte: „Büszkék arra, hogy itt lehetnek, maradandó élmény nekik.” Majd elmesélte, így, az utolsó tanítási héten is túljelentkezés volt a csapatban, így ötödikesek is bekerültek a csapatba, amelyben a kiírás szerint hetedikesek lehetnek a legidősebbek.

A BL-versenyek mellett kiegészítő programok szórakoztatták a gyerekeket – volt trambulin, focibiliárd, csocsó, illetve kipróbálhatták a lézeres lövészetet, ami talán a legnépszerűbb volt az összes közül.

„Nagy örömmel fogadtuk a Honvédelmi Sportszövetség megkeresését, nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Kelet-Magyarországon mi rendezhettük először a sorozat területi döntőjét. Tizenöt évig testnevelőként dolgoztam, nagyon tetszettek a feladatok, le a kalappal a szervezők előtt” – fogalmazott Kranyik István, az Újfehértói Szabadidőközpont intézményvezetője.

A versenyek selejtezői után előbb a B-döntőt, majd utána az A-döntőt rendezték, a viadalt a Cigándról érkező Kántor Mihály Általános Iskola csapata nyerte. Az érmeket Kollár Edina, a Honvédelmi Sportszövetség főtitkára, és dr. Zsilinszky László, a Honvédelmi Sportszövetség stratégiai igazgatója adta át.

De valóban mindenki nyertes volt. És nem csupán azért, mert a programban résztvevő iskolák 500 ezer forint értékű sportszerutalványt is kaptak a Honvédelmi Sportszövetségtől.

A Bátrak Ligája újfehértói területi döntőjének végeredménye, élcsoport:

  1. Kántor Mihály Általános Iskola, Cigánd
  2. Vasvári Pál Általános Iskola, Újfehértó
  3. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Sárospatak

A rendezvényről a következő időszakban fotók, videók várhatóak a Facebook-oldalunkon!