„Fantasztikus csapatunk van!”

2018-06-22

Mint Facebook-oldalunkon beszámoltunk róla, nagyszerű vívással, ritkán látható nagy fölénnyel lett Európa-bajnok – 27 év elteltével – a magyar férfi kardválogatott. Íme, az örömszavak!

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás alkotta csapat az újvidéki a kontinensviadal zárónapján a negyeddöntőben 45-25-re verte az ukránokat, az elődöntőben 45-37-re a románokat, a fináléban pedig 45-33-ra az olaszokat. Együtt örülünk szövetségünk egyik alapító tagjával, a Magyar Vívó Szövetséggel – egyúttal ezúton is tolmácsoljuk gratulációnkat. És örömmel közöljük a győztesek nyilatkozatait.

Szilágyi Áron: „Fantasztikus csapatunk van, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen kimagaslóan sikerült ez a mai nap. Persze, örülök, hogy jól ment a vívás a döntőben az olaszok ellen, ám a lényeg, hogy Európa-bajnokok lettünk! Csapat Európa-bajnoki aranyérmem még nem volt, úgyhogy különösen kedves nekem ez az este!”

Szatmári András:  „Na, ez egy szuper nap volt! Nagyon jó érzés az, hogy bármelyikünk lép pástra, biztosak lehetünk abban, minden rendben lesz. Beszéltük már a verseny előtt, hogy évtizedek óta nem nyert Európa-bajnoki aranyérmet a magyar kardcsapat, most ezen is túl vagyunk. Jöhetnek az újabb feladatok!” 

Gémesi Csanád: „Európa-bajnokok lettünk, nagyszerű érzés! Kivételes dolog az, hogy egy csapat ennyire összetartson, ez is kellett ehhez az aranyéremhez. Örülök, hogy ilyen jól ment a románok elleni elődöntőben, de a lényeg, hogy aranyérmesek lettünk!”

Decsi Tamás: „Nem kívánhatok mást, minthogy ugyanígy legyünk majd világ- és olimpiai bajnokok! Szenzációsak voltak a fiúk, legyen mindig így, hogy nekem annyi a szerepem, segítsem őket, valamint a bátyámat a pást mellett, és verjünk meg mindenkit!”

Decsi András, a válogatott vezetőedzője: „A mai kardvívásban az utolsó pillanatig nem lehet biztos az ember a győzelemben. Ugyanakkor egész nap szenzációsan vívtak a fiúk, és vagyunk annyira erősek, hogy ebben az esetben bárkit legyőzhetünk, és ez így is történt! Az ukránok elleni negyeddöntő nem volt egy életbiztosítás, rendkívül kellemetlenek tudnak néha lenni. Viszont ott annyira jól vívtunk, hogy akkor már reméltem, kijöhet ebből egy szép eredmény. Nagyon örülök, hogy sikerült! Ma olyan napunk volt, amikor mindenki hozzátett valamit a győzelemhez, és ez bárki ellen elég lehet a végső sikerhez. Hadd tegyem hozzá azt is, hogy ma rendkívül korrekt bíráskodást kaptunk, és ezt nem mindig éreztem ugyanígy a szezon folyamán. Szeretném megköszönni valamennyi edző kollégámnak és a szövetségnek a munkáját, ez a mi aranyérmünk!”