Sikeres vívók, csupaszív emberek

2018-07-25

Alig lett bronzérmes a férfi kardválogatott szerzett (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamá), azonnal jótékonykodás fogott! A FIE – International Fencing Federation kezdeményezésére a srácok felajánlották rászoruló, de sportolni szerető gyermekek és felnőttek számára felszerelésüket!

A Magyar Vívó Szövetség honlapjának a kérdésére, miszerint mennyire elégedettek a vb-szerepléssel, Decsi András vezetőedző, és Szilágyi Áron így felelt:

Decsi András: „Százszázalékosan azért nem, mert mindig szeretnénk nyerni. Ugyanakkor a világbajnoki bronzérem szép eredmény, és valóban, a szezon is jól sikerült. A négyéves időszak közepén járunk, a legfontosabb feladatok még hátravannak. Jó pozícióból indulunk neki a következő két szezonnak, amelyekben komoly terveink vannak.”

Szilágyi Áron: „Kettévonnám ezt a kérdést. A vébé alakulhatott volna talán jobban is, de a csapatban elért világbajnoki érem után nem lehetek, és nem is vagyok elégedetlen. Az már más kérdés, hogy most is éppen arról beszélgetünk a többiekkel, hogy miben kell előrébb lépnünk, hogy jövőre, a budapesti vébén, aztán a tokiói olimpián, még jobbak legyünk… Arra pedig, hogy miként értékelem az egész szezonomat, még nem tudok válaszolni. Esetleg néhány nap múlva, annyi idő mindenképpen szükséges, hogy reálisan értékelhessem a történteket.”