Birkózók: hidalás, rekordkísérlet a Szabadság hídon!

2018-07-27

A Honvédelmi Sportszövetséghez frissen csatlakozó birkózók látványos rekordkísérletet hajtanak végre szombaton, mindezt az októberi budapesti világbajnokság szellemében. Az év egyik legfontosabb hazai sporteseményét szervezetünk is kiemelten kezeli. 

Örömmel fogadtuk a hírt, hogy végre a Magyar Birkózó Szövetséget is tagjaink között tudhatjuk, az egyik legnagyobb tradícióval rendelkező sportágunk képviselőinek ott a helye közösségünkben. A Honvédelmi Sportszövetség is nagy izgalommal várja az október 20. és 28. között a Papp László Sportarénában rendezendő világbajnokságot, amelyre gőzerővel készülnek a magyar versenyzők is.

Gőzerővel és lelkesedéssel, valamint egy látványos bemutató formájában is: július 28-án, szombaton 15 és 16 óra 30 között birtokba veszik ugyanis a forgalom elől lezárt Szabadság hidat. A sportolók rekordkísérletet hajtanak végre, több mint kétszázan egyszerre próbálnak majd „lemenni hídba”, aki pedig a helyszínen csak nézelődőként, érdeklődőként lesz ott, megismerheti a speciális birkózófogásokat is.

„Lehidaltok tőlünk” – hirdeti a rendezvény, és a hidaláshoz a magyar válogatott élversenyzői is csatlakoznak, ott lesz szombaton a résztvevők között Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor, Kiss Balázs, Bácsi Péter, Szabó László, Szilvássy Erik, Lám Bálint, Ligeti Dániel és Veréb István is, az egyik házigazda pedig Bárdosi Sándor lesz.

 „A jó hidaláshoz elsősorban a nyakat és a gerinc melletti mélyizmokat kell erősíteni. A birkózók ezt gyerekkorban kezdik. Biztos vagyok benne, hogy a hangulatra nem lesz panasz, mert a birkózók száma és a vidámság egyenesen arányosan növekszik. Ahol sok birkózó van, ott mindig jó a hangulat” – fogalmazott az olimpiai ezüstérmes Bárdosi, akinek jóslatában maximálisan megbízunk.

Szombaton délután tehát: irány a Szabadság híd!