Rekordnak és Karakas Hedvig bronzérmének örülhettünk!

2018-08-10

Nyolcvanhat ország 577 judósa lép a Papp László Sportarénában tatamira a pénteken rajtoló Budapest Judo Grand Prix-n, ez új rekord a World Judo Tour 2008 óta íródó történetében! Ehhez nagymértékben hozzájárul a Honvédelmi Sportszövetség is, amely az egyik kiemelt támogatója a rendezvénynek.

„A Judo Szövetség az egyik alapító tagja a Honvédelmi Sportszövetségnek, mi pedig az egyik fő támogatója vagyunk a Budapest Grand Prix-nek. De nemcsak ezért tartom fontosnak, hogy itt legyünk az eseményen, hanem azért is, mert a judo valóban egy alapsportág. Az atlétika és az úszás mellett a judo során a fiatalok felszedhetik azt a tudást, amely az életben, a sportolás során is elengedhetetlen. Az úszás és a futás mellett alapmozdulatokra tanít meg a judo, elég, ha csak azt mondom, megtanulnak jól esni a gyerekek. Aki judózik, egy kicsit ügyesebben, egy kicsit bátrabban mozog a mindennapokban, nem beszélve arról, hogy a fegyelmet is megtanulják a fiatalok, az önfegyelmet, amely nélkül nem lehet boldogulni az életben” – fogalmazott dr. Nébald György, a HS alelnöke, aki Kollár Edina főtitkár társaságában érkezett az Arénána, s aki a férfiak 60 kg-os versenyének érmeseit köszöntő ceremónián adott át díjakat.

A GP-n a magyar színeket 39 judós képvisel, akik közül az első napon 14-es léptek tatamira. Közülük Karakas Hedvig jutott a legtovább: a Budapesti Honvéd világbajnoki bronzérmes judósa a hölgyek 57 kg-os viadalán szerzett bronzérmet (a 14. GP-érme!), ezzel értékes kvalifikációs pontokat, valamint 800 dollárt magának, 200-at pedig edzőjének, Toncs Péternek.

Az eseményen nem mellesleg bárki kipróbálhatja a Honvédelmi Sportszövetség külön termében a judót, illetve a lézer lövészetet, ergométeres padokon és szimulátorokon teheti próbára tehetségét. A Papp László Sportarénában szombaton és vasárnap is várják a szurkolókat, érdeklődőket.