A HS és a judo: Ungvári Miklós arany-, Szabó Frigyes bronzérmes a GP-n!

2018-08-11

A Budapest Judo Grand Prix (amelyen nyolcvanhat ország 577 judósa lép tatamira a Papp László Sportarénában, ami új rekord a World Judo Tour 2008 óta íródó történetében!) 2. napján a 37 esztendős Ungvári Miklós megnyerte a férfiak 73 kg-os viadalát! Szabó Frigyes ugyanebben a súlycsoportban bronzérmes lett! A sikerek különös érzésekkel töltenek el bennünket is, hiszen a Honvédelmi Sportszövetség az egyik kiemelt támogatója a rendezvénynek.

„Nagyon boldog vagyok, hogy hazai közönség előtt sikerült jól szerepelnem, ez az érem sokkal többet ér számomra, mint amiket sok száz kilométerrel arrébb szereztem meg.“

Karakas Hedvig mondta ezt azok után, hogy pénteken bronzérmet szerzett az 57 kg-osok mezőnyében, és jutott ezzel igen értékes olimpiai kvalifikációs pontokhoz. A Budapesti Honvéd judósának mosolya érthető volt, nem csak felnőttek, gyerekek is látták, ha csak egy gyermek kedvet kap tőle, a kitartásától, a tudásától a sportághoz, még fényesebben csillog az az érem. Ehhez a Honvédelmi Sportszövetség is igyekszik hozzájárulni: nem csak az egyik főtámogatója a rendezvénynek, hanem külön aktivitással készült a hétvégére: a Papp László Sportaréna egyik termében bárki kipróbálhatja a judót, illetve a lézer lövészetet, ergométeres padokon és szimulátorokon teheti próbára tehetségét.

„Az atlétika és az úszás mellett a judo során a fiatalok felszedhetik azt a tudást, amely az életben, a sportolás során is elengedhetetlen. Az úszás és a futás mellett alapmozdulatokra tanít meg a judo, elég, ha csak azt mondom, megtanulnak jól esni a gyerekek. Aki judózik, egy kicsit ügyesebben, egy kicsit bátrabban mozog a mindennapokban, nem beszélve arról, hogy a fegyelmet is megtanulják a fiatalok” – fogalmazott dr. Nébald György, a HS alelnöke.

A GP-n a magyar színeket 39 judós képviseli, akik közül a második napon 13-an léptek tatamira. És közülük ketten érdekeltek voltak a 16 órakor kezdődő éremcsatákban is – mindketten a férfiak 73 kg-osok versenyében! A szép számú közönség buzdítását élvező Szabó Frigyes csodás ipponnal verte mongóliai ellenfelét – Leányvár SE sportolóját felállva ünnepelte a lelátó!

És a show folytatódott! A fináléban ugyanis Ungvári Miklós következett, akit kétszer is megintettek japán riválisa ellen. Vitte előre a szíve, és vert helyzetből végül egy ellenakció során övé volt a nyerő mozdulat: elsőre a bíró nem jelezett, videóztak, de a szakértő közönség már ünnepelt, tudta, ez bizony ippon! Meg is adták, így a Ceglédi VSE olimpiai ezüstérmese, világbajnoki bronzérmese, Európa-bajnoka megnyerte a viadalt! Naná, hogy neki is járta a taps, jártak az ölelések. Íme, az akció!

Libabőr a Papp László Budapest Sportarénában! Az ippon és a kitörő öröm pillanatai!

🥋 🥇💕👏🇭🇺 Fantasztikus menetelés végén, hat mérkőzést nyerve lett aranyérmes Ungvári Miklós a 73 kg-os súlycsoportban az olimpiai kvalifikációs Judo Grand Prix Budapest 2018 viadalon! A sportág nagy öregje, akit nem túlzás, a judo nagykövetének is hívhatunk óriási ováció közepette ünnepelhette a győzelmet. A nézőtérről követtük a döntőt, a dobás után feszült figyelem, majd hatalmas ünneplés következett! #honvedelmisport Ungvári Miklós Magyar Judo Szövetség Judoinfo.hu Részletek: http://honvedelmisport.hu/2018/08/11/hs-es-judo-ungvari-miklos-arany-szabo-frigyes-bronzermes-gp-n/

Közzétette: Honvédelmi Sportszövetség – 2018. augusztus 11., szombat

És járt a ceremónia, a díjátadó – két magyar a dobogón, pazar!

Ungvári Miklós októberben lesz 38, kiváló példát mutat mindannyiunk számára – miként a pályafutását végigkísérő honi elsőszámú judo szakíró, a judoinfo.hu szerkesztője, Gombkötő Roland fogalmazott: „A sportág egyértelműen példamutató alakja, olyan alázattal viseltetik a sportág iránt, amiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Igazi példakép!”

Valóban! Sok felnőtt és gyermek látta ezt a sikerét a helyszínen, szóval van remény!

Vasárnap női 78 és +78, továbbá férfi 90, 100 és +100 kilóban zajlanak a küzdelmek a Papp László Budapest Sportarénában.