Egy salgótarjáni színes nap

2019-02-15

2019. február 13-án 15.00-kor a Salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumban megrendezésre került a Bolyai Kör, amelynek előzetes feladata az volt, hogy a Honvédelmi Sportszövetség pályázatában résztvevő diákok színes, kreatív beharangozó plakátot készítsenek.

Az esemény középpontjában a sport és a honvédelem témaköre állt, amelyen a pályázat tagjai nézőként, előadóként, technikusként valamint konferálóként is részt vettek.

Elsőként Klecsány Panna és Gajdár Eszter 11. C osztályos tanulók által nyertek a diákok betekintést a vívás sportágába. Eszter évek óta versenyszerűen űzi a sportot, Panna pedig a sportszeretete miatt vállalta az előadást.

Következőként Fülepi Dávid, 10. A osztály tanulójának előadása a sportlövészetről szólt. 3 éve jár rendszeresen edzésekre és versenyekre, valamint a Salgótarjáni Sportlövész egyesület tagja. Előadása által feltárta a közönség előtt a lövészet lényegét, illetve ezt bemutató tárgyakkal is érzékeltette.

Zárásként Kelemen Tibor, 9. C osztályos tanuló a keleti eredetű harcművészetről, a judoról készített prezentációját demonstrálta.  Tibor 8 éven keresztül sportolt, és eljutott a narancssárga övig.

A rendezvény menetét és konferálását Gulya Liliána, 9. C osztályos tanuló bonyolította le.

Az előadások során elhangzott információk elősegítik a pályázatban résztvevő diákok ráhangolását az elkövetkezendő feladatokra. A tanulók az összegyűjtött ismereteket kamatoztatni fogják a jövőbeli események, rendezvények, programok során.

Az előadásokról a csapatok fényképeket is készítettek, melyekből a pályázati rendezvények lebonyolítását követően prezentációt kell készíteniük, valamint a hallott információkhoz kapcsolódó teszt – lapokat kell kitölteniük.