A mesteredzőt és a diákokat is elragadtatta a lézeres lövészet

2019-02-17

A Széchenyi, az Arany János és a Karácsony Sándor, valamint a Kazinczy Általános Iskolák után a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába kapott meghívást a téli solathlon bemutatóra.

A Honvédelmi Sportszövetség, a Dél- Pesti Tankerületi Központ támogatásával és a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület szervezésében tető alá hozott esemény ezekben a hetekben több helyszínen is jelen van Csepelen.

A február 12-13-ai esemény is a jól bevált szisztéma szerint alakult: lézeres lövészet, villámtájékozódás és újjáélesztési valamint a baleset- megelőzési gyakorlat. Az eseményen közel 400 tanuló vett részt. Kifejezetten örömteli, hogy ezúttal a tanintézmény keretein belül működő autista csoport diákjai is megtisztelték jelenlétükkel a bemutatót, melyen közreműködött Hermann József öttusa szakoktató, mesteredző is, Fábián László, Mizsér Attila, Martinek János olimpiai bajnokok korábbi lövő-trénere, számos szakkönyv szerzője, aki kiemelte, hogy egy ilyen, mindössze 20 perces sporttevékenység a mai rohanó világban mennyire hasznos lehet.

Hozzátette, hogy korábban kizárólag légpisztolyos, légpuskás lehetőségek álltak rendelkezésre a lövészet elsajátítására, amiről mondani sem kell, hogy mennyire balesetveszélyesek, így kisebb korosztályú gyerekek kezébe -teljesen érthető módon-  nem kerülhetett lőfegyver.

A lézeres technológiával éppen ezért új távlatok nyíltak, nyílnak meg, hiszen már az általános iskolák alsós korosztályai is kipróbálhatják a lövészetet, természetesen csakis megfelelő, hozzáértő szakemberek felügyeletével. Összességében elmondható, hogy kellő szervezéssel, infrastrukturális háttérrel és megfelelő szakemberek bevonásával komoly előrelépést érhetünk el a fiatal korosztályok bevonására akár a lövészet, akár az öttusasport számára- zárta gondolatai a mesteredző.