Remek családi nap a Budai Judo Akadémián a HS támogatásával

2019-03-26

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után ebben az évben is megrendezték a Gazdagréten működő Budai Judo Akadémia Családi Napját, amelyhez a Honvédelmi Sportszövetség is támogatást nyújtott. A Vasas judósainak otthona március 23-án is pezsgett.

Amellett, hogy a Vasas SC judósainak otthonául szolgáló Budai Judo Akadémia versenyzői és növendékei igyekeznek a lehető legtöbb korosztályos versenyen elindulni, a közösségépítésben is jeleskednek Gazdagréten, hála az edzői stábnak és a vezetőségnek.

Március 23-án is megrendezték a Csikihegyek utcai akadémián a közösség családi napját, ahol a judo mellett más sportágakat és mozgásformákat is megismerhettek a gyerekek és szüleik.

 „A Honvédelmi Sportszövetségtől nyertünk támogatást a Családi Nap megrendezésére, szombatra vártunk olyan csapatokat, amelyekben legalább egy szülő és egy gyermek versenyzett a különböző feladatok során” – ismertette a programot Piriti Tamás, a Budai Judo Akadémia edzője.

„Közel 100 embert mozgatott meg az esemény az akadémiánkon, öt állomást kellett teljesíteniük a csapatoknak. A judoállomáson különböző küzdőjátékokat kellett végrehajtani a szülőnek és a gyereknek, emellett a judo alapvető fogalmaival és elemeivel ismerkedtek meg. A sportlövészet állomáson lézerpisztollyal és lézerpuskával lőttek együtt, az egyik kistermünket pedig akadálypályának rendeztük be, ezt a szülőnek és a gyereknek is teljesítenie kellett az aláíráshoz. Emellett volt egy kötött programunk, egy közös edzés, ahol a szülőknek játékos feladatokban kellett részt venni a gyerekekkel, együtt kúsztak, másztak a családtagok. Az ötödik feladatként egy vaktérképet kaptak a versenyzők, ennek segítségével kellett megtalálniuk az akadémia területén elrejtett hét betűt, amelyekből aztán kialakult az „olimpia” szó. Úgy gondolom, jó hangulatban telt a nap, mindegyik család, amelyik teljesítette a feladatokat, egy oklevelet, valamint egy díszdobozos érmet kapott jutalmul.”

A Budai Judo Akadémián egyébként gazdag sportélet folyik, a mindennapos edzések több korosztályban zajlanak, emellett akadnak saját rendezésű versenyek, valamint napközis és nyári táborokat is szerveznek. Legközelebb a Húsvét Kupára várnak száznál is több gyereket, méghozzá április 6-án, az óvodás, a kisiskolás és diák A, B, C-kategóriában.