Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa: folytassa, Felsőzsolca!

2019-05-09

Gyula, Makó, Baja, Berettyóújfalu és Kisvárda után Felsőzsolca, avagy a Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa pörög tovább! A Honvédelmi Sportszövetség kiemelkedő programsorozatának eddigi állomásai hatalmas érdeklődés mellett hatalmas sikert hoztak, valóban mindenki győztesnek érezte magát. A résztvevő gyerekek és szurkolói a vetélkedő során sokat mosolyogtak, a közösségépítő feladatok során a jó kedv volt az úr.

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal együttműködésben szervezett Bátrak Ligája–Rákóczi Kupája nagy sikerrel zajlik országszerte. Gyulán, Makón, Baján, Berettyóújfalun és Kisvárdán is kiváló hangulatban, mosolyogva, egymást megismerkedve vetélkedtek a gyerekek. És a külhoni csapatok ismét hoztak magukkal szurkolókat, egyértelműen kijelenthetjük, van létjogosultsága a sorozatnak, sőt! Biztos vagyok benne, hogy Felsőzsolcán is hasonló hangulatú, remek nap vár a gyerekekre” – fogalmazott dr. Nébald György, a Honvédelmi Sportszövetség általános alelnöke.

A hét selejtezőből és a budapesti fináléból álló sorozatban ugyanis öt magyar és öt határon túli iskola nyolcfős, 7-8. osztályos tanulóiból álló csapatai tíz versenyszámban, többek között akadálypályákon, sorversenyekben, íjászatban mérik össze erejüket, illetve szellemi vetélkedő is szerepel a programban. A budapesti fináléba minden selejtező legjobb magyar és legjobb határon túli csapata kerül be.

A felsőzsolcai versenyre a hazaiakon kívül Miskolcról és Göncről, illetve Viskről, Ungvárról, Tornaljáról, Rimaszombatról és Buzitáról érkeznek csapatok.

Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa 2019

6. selejtező, Felsőzsolca – 2019. május 10.

Hazai csapatok:

  1. Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola – Felsőzsolca
  2. Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola – Felsőzsolca
  3. Miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola – Miskolc
  4. Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda – Miskolc
  5. Károlyi Gáspár Általános Iskola – Gönc

Külhoni csapatok:

  1. Viski Kölcsey Ferenc Oktatási Nevelési Komplexum – Visk
  2. Ungvári 10. sz. Dayka Gábor Középiskola – Ungvár
  3. Kazinczy Ferenc MTNY Alapiskola – Tornalja
  4. Tompa Mihály Alapiskola – Rimaszombat
  5. MTNY Alapiskola – Buzita

 

Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa 2019, a teljes program

A program

Selejtező

Gyula – Március 1.

5 magyar – 5 külhoni csapat – Továbbjutott: Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola, Kárász Karolina Általános Iskola (Horgos)

Makó – Március 11.

5 magyar – 5 külhoni csapat – Továbbjutott: Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola, Majsai Úti Általános Iskola (Szabadka)

Baja – Március 18.

5 magyar – 5 külhoni csapat – Továbbjutott: Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola, Stevan Sremac Általános (Zenta)

Berettyóújfalu – Április 8.

5 magyar – 5 külhoni csapat – Továbbjutott: Arany János Elméleti Líceum (Nagyszalonta), Debreceni Hunyadi János Általános Iskolát

Kisvárda – Április 29.

5 magyar – 5 külhoni csapat – Továbbjutott: Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda (Kisvárda), II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (Szatmárnémeti)

Felsőzsolca – Május 10.

5 magyar – 5 külhoni csapat

Tatabánya – Május 20.

5 magyar – 5 külhoni csapat

Döntő

Budapest – Június 7.

7 selejtező legjobb magyar és külhoni csapatai