Honvéd Kadét Kupa: Veszprémben is nagy csata

2019-05-27

A Honvédelmi Sportszövetség új rendezvénysorozata Kaposváron, Szentesen és Egerben folytatódik.

A Honvédelmi Sportszövetség – számos egyéb esemény mellett – a 2019-es évben elindította a Honvéd Kadét Kupa versenysorozatot, a Honvéd Kadét Programba regisztrált köznevelési intézmények diákjai számára. Az első állomáson, Budapesten, a Bp. Honvéd Dózsa György úti központjában, a második veszprémi Magyar Honvédségnél volt – bátran kijelenthető, van remény arra, hogy nemes, szép hagyománnyá válik  a sorozat az idők során. Veszprémben is elhangzott, hogy mennyire fontos és eredményes az efféle színes, sokrétű, a honvédelemhez köthető programok minél szélesebb körben való terjesztése.

Ennek érdekében a 2019-es sorozat a további három helyszínen folytatódik!

  1. május 27. Kaposvár, 7400 Guba Sándor u. 40. Pannon Lovasakadémia

o Zala, Tolna, Baranya, Somogy megye

  1. május 29. Szentes, 6600 Csongrádi út. 1. Pusztai László Sporttelep

o Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád megye

  1. május 31. Eger, 3300 Bem tábornok u. 3. Sportpályák

o Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Heves megye

A versenyszámok:

Akadályfutás „sprint” lövészettel

A versenyző végighalad a telepített akadálypályán (max. 500 méter), mely közben a kijelölt helyen egy lézer pisztollyal egy sikeres találatot kell leadnia min 5 maximum 10 méterre lévő célra, három kísérletből. Amennyiben három kísérletből nem sikerült érvényes találatot leadnia, úgy 5 db fekvőtámasz helyzetből box jump gyakorlatot kell végrehajtania mielőtt a versenyt folytatná. Egy pályasávon egy időben egy versenyző versenyezhet.

Villám tájékozódás

A telepített legfeljebb 25×25 méteres pályán belül a versenyzőnek meghatározott sorrendben kell érintenie a kijelölt pontokat. Az elsőszámú értékelési szempont a hibák száma, a másodlagos értékelési szempont az időeredmény, így kerül megállapításra a versenyszám végeredménye.

Céllövészet

A versenyzőnek állva lézerpuskával kell végrehajtania a lövészetet a 10m-re elhelyezett célra. A versenyzőnek 3 próbalövése és 10 értékelt lövése van, melyek végrehajtására 6 perc áll rendelkezésre. Az értékelés az elért köregységek alapján történik.

Gránát hajítás

A versenyző a különböző távolságokra kihelyezett célok eltalálásával (három távolság 15-20-25m) szerezhet pontokat (távolabbi célok több pontot érnek). A versenyző 9 db gránátot kap és belátása szerint dönthet azok felhasználásáról. Az a versenyző nyer, aki több pontot szerez. Amennyiben pontegyenlőség van, úgy az nyer, aki több távolabbi célt talált el.

  1. Honvéd Kadét Kupa, Veszprém

Lányok: 1. Bella Barbara, 2. Németh Mercédesz, 3. Kovács Virág

Fiúk: 1. Ábrahám János, 2. Schenek Dániel, 3. Böröczki Barnabás

Csapat: 1. Pápai Petőfi Sándor Gimnázium, 2. Faller Jenő Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, 3. Padányi Katolikus Gyakorlóiskola