Szentesen is nagy csata a Honvéd Kadét Kupán

2019-05-31

A Honvédelmi Sportszövetség új rendezvénysorozata Egerben zárul majd.

A Honvédelmi Sportszövetség – számos egyéb esemény mellett – a 2019-es évben elindította a Honvéd Kadét Kupa versenysorozatot, a Honvéd Kadét Programba regisztrált köznevelési intézmények diákjai számára. A budapesti, a veszprémi, a kaposvári és a szentesi állomás bátrabban kijelenthető, van remény arra, hogy nemes, szép hagyománnyá válik a sorozat az idők során. A Kurca partján 71 fő állt rajthoz, szép napsütéses időben, remek hangulatban versenyeztek a gyerekek. A viadal lebonyolításában nyújtott segítségért  köszönet a Honvéd Rákóczi Sportegyesületnek, a Magyar Honvédségnek a katonák mentori biztosításáért, valamint az önkormányzatnak a terület rendelkezésre bocsájtásáért. Szentesen is elhangzott, hogy mennyire fontos és eredményes az efféle színes, sokrétű, a honvédelemhez köthető programok minél szélesebb körben való terjesztése.

Ennek érdekében a 2019-es sorozat a további két helyszínen folytatódik!

  1. május 31. Eger, 3300 Bem tábornok u. 3. Sportpályák

o Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Heves megye

A versenyszámok:

Akadályfutás „sprint” lövészettel

A versenyző végighalad a telepített akadálypályán (max. 500 méter), mely közben a kijelölt helyen egy lézer pisztollyal egy sikeres találatot kell leadnia min 5 maximum 10 méterre lévő célra, három kísérletből. Amennyiben három kísérletből nem sikerült érvényes találatot leadnia, úgy 5 db fekvőtámasz helyzetből box jump gyakorlatot kell végrehajtania mielőtt a versenyt folytatná. Egy pályasávon egy időben egy versenyző versenyezhet.

Villám tájékozódás

A telepített legfeljebb 25×25 méteres pályán belül a versenyzőnek meghatározott sorrendben kell érintenie a kijelölt pontokat. Az elsőszámú értékelési szempont a hibák száma, a másodlagos értékelési szempont az időeredmény, így kerül megállapításra a versenyszám végeredménye.

Céllövészet

A versenyzőnek állva lézerpuskával kell végrehajtania a lövészetet a 10m-re elhelyezett célra. A versenyzőnek 3 próbalövése és 10 értékelt lövése van, melyek végrehajtására 6 perc áll rendelkezésre. Az értékelés az elért köregységek alapján történik.

Gránát hajítás

A versenyző a különböző távolságokra kihelyezett célok eltalálásával (három távolság 15-20-25m) szerezhet pontokat (távolabbi célok több pontot érnek). A versenyző 9 db gránátot kap és belátása szerint dönthet azok felhasználásáról. Az a versenyző nyer, aki több pontot szerez. Amennyiben pontegyenlőség van, úgy az nyer, aki több távolabbi célt talált el.

  1. Honvéd Kadét Kupa, Szentes

Lányok:

1 Molnár Mónika Szentesi Koszta József Általános Iskola
2 Cuczi Anna Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola
3 Varga Nóra Szentesi Koszta József Általános Iskola

 

Fiúk:

1 Török Dominik Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola
2 Molnár Bence Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola
3 Gila Róbert Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola

 

Csapat:

1 Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola
2 Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola
3 Szentesi Koszta József Általános Iskola