Családi Nap

2019-06-16

„A Honvédelmi Sportszövetség célja, hogy a magyar fiatalokat, gyermekeket megszólítsuk a honvédelmi sportokon keresztül. Igazi, ideális helyszínen vagyunk itt a Ludovikán, gyönyörű környezetben. Nagyon köszönjük az Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, Szarka Gábornak, a Campus Igazgatóság főigazgatójának a segítséget a Családi Nap létrehozásában!” – fogalmazott az eseményt az ejtőernyős bemutató után hivatalosan megnyitó Dr. Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, majd hozzátette: „A kormány támogatásával, honvédelmi sportközpontok építésével országos hálózat kiépítése a célunk, hogy minden járásban jelen legyünk. Mindettől függetlenül nagy szükség van ilyen Családi Napokra, különböző kitelepülésekre, hogy minél több emberrel találkozzunk. hirdethessük a küldetésünket. A küldetésünket, hogy szeressük a hazánkat, legyünk jó hazafiak, patrióták, becsüljük, óvjuk az értékeinket, gyermekeinket pedig készítsük fel az élet kihívásaira.”

Az Orczy-parkban, a Ludovika főépülete előtt megtartott, díjmentes Családi Napra érkeztek az érdeklődők, kis és nagycsaládok egyaránt, amelyek tízállomásos csillagtórán tehették próbára magukat. Ezek között airsoft lövészet, gyermek akadálypálya, ergométeres evezés, vívás, tájékozódás, ninja pálya, falmászás, lézeres lövészet szerepelt, de fegyversimogató, állatsimogató, lovagoltatás, lufihajtogatás, egészség-szűrő kamion, illetve a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület bemutatója is színesítette a programot. A délutáni zárás után a családi verseny legszerencsésebbjei értékes nyereményeket vehettek át.

Rendre nagy sor állt a tűzoltóautónál, amely 33 méter magasba vitte fel a bátrakat, de a felettébb nívós hungarikum sátornál is rengetegen ismerkedtek a kiállított tárgyakkal – miként dr. Nébald György, a HS általános alelnöke mondta: „Fontosnak tartjuk, hogy a magyar nemzeti értékeket a gyermekeink megismerhessék, ezért nagy hangsúlyt helyeztünk a Hungarikumok Gyűjteménye sátorra.”

Az egész nap során sztárfellépők szórakoztatták a megjelenteket: fellépett a Bóbita együttes, a Bon-Bon és Bebe, a koncertek között pedig DJValkusz Milán járt a közönség kedvébe.