Kemény erőpróba, kemény kötésű fiataloknak

2022. júl. 12. - kedd

Az idei évben a HS támogatásával 23 kadét jelentkezhetett a különleges kiképzésre. Az Elite Challenge táborát Orfűn rendezték, ahol a tábor tematikája a különleges erők kiképzési programján alapult.

Az Elite Challenge csapata évek óta foglalkozik táboroztatással. A tábor célja a jelentkezőknek bemutatni a katonai speciális kiképzéseket, aminek segítségével próbára tudja mindenki tenni rátermettségét, akaraterejét. A tábort vezető instruktorok egytől-egyig magas fokon kiképzett katonák, akik életük folyamán több kiképzésen átestek, így a jelentkezőket az autentikus környezet mellett hiteles instruktorok vezetik.

 

A résztvevő kadétok az intézmények legrátermettebb és legelszántabb növendékei. A tábort megelőzően a fiatalok átesnek egy fizikális szintfelmérőn, mely alapján az instruktorok jelölik ki a résztvevő kadétokat. A tábor kemény erőpróba ám célja nem az elrettentés, hanem a honvédelem irányába történő elköteleződés erősítése. Tény, hogy a 7 nap nem könnyű vállalás, hiszen a kadétok komoly feladatokat végeznek mind elméleti, mind gyakorlati oktatásban.

 

Sajátossága a tábornak, a kolomp, amit, ha egy növendék megcsenget úgy feladhatja a tábort. A legtöbbeknek azonban sokkal inkább áhított -és elért- cél az oklevél, mely a sikeres erőfeszítésért jár és melynek birtokában a fiatalok az Elite Challenge csapatának hivatalosan is tagjai lesznek.

Kadétok csapatban

Kadétok csapatban

A Premontrei Gimnázium sikeresen pályázott a Honvédelmi Sportszövetség által kiírt, a Kadét Programban megvalósuló, szabadidős honvédelmi nevelést szolgáló programokra. A Vas Népe Farkas Attila intézményi honvédelmi instruktorral készített interjút, amit az...

bővebben
Simicskó István: A sportversenyek erősítik a csapatszellemet

Simicskó István: A sportversenyek erősítik a csapatszellemet

A sportversenyek erősítik a csapatszellemet és a lokálpatriotizmust – hangsúlyozta a Honvédelmi Sportszövetség elnöke szerdán Veszprémben. Simicskó István az általános iskolásoknak szervezett, a honvédelmi pályát népszerűsítő Bátrak Ligája verseny eredményhirdetésén...

bővebben