EREDMÉNYES KÜLDÖTTGYŰLÉS

2022. dec. 1. - csütörtök

Megtartották a Honvédelmi Sportszövetség Országos Küldöttgyűlését 2022. december 1. napján a HM Hotel Hadik Konferenciatermében.

Az eseményen Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke tájékoztatást adott a HS elmúlt időszakban folytatott tevékenységéről. Elmondta, hogy a Szövetség jó együttműködésben látja el feladatait a Minisztériummal és a Magyar Honvédséggel. „Nagyon fontos és közös céljaink vannak, a mi küldetésünk, hogy mindig legyenek ebben a hazában olyan fiatalok, akik szeretik a szülőföldjüket és érte áldozatvállalásra is készek. Az általunk képzett közösségek és fiatalok a tisztelet kultúráját erősítik.” – mondta Simicskó István.

„Valamennyi korcsoportot igyekszünk megszólítani a HS programjaival, rendezvényeivel, honvédelmi táboraival,” – majd ezeket áttekintve, a HS elnöke részleteiben is ismertette a Küldöttgyűléssel az elmúlt év projektjeit. A tájékoztató során elhangzott: az elmúlt években 461-re nőtt a tagszervezetek száma ami annyit jelent, hogy 5 év alatt mára közel 200.000 tag áll kapcsolatban a Honvédelmi Sportszövetséggel.

Bánki Filipp alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Oktatási és Ifjúságstratégiai Főosztály főosztály vezetője szintén megtisztelte a rendezvényt. Alezredes úr a Honvédelmi Minisztérium nevében is megköszönte a Szövetségnek az elmúlt évben elvégzett munkáját, megemlítve, hogy az együttműködésről a Honvéd Kadét Program ügyében is számos pozitív visszajelzést kapnak. Bánki Filipp arról is szólt, prioritás a honvédelmi nevelés, mely területen az eddig elért eredmények magukért beszélnek.

A napirendi pontok között a Küldöttgyűlés elfogadta a Szövetség pénzügyi és szakmai tervét, módosította az Alapszabályt, majd jóváhagyta a Felügyelőbizottság 2022. évi beszámolóját.

Az eseményen részt vett Dr. Nébald György a HS általános alelnöke, valamint Boros György, Prof. Dr. Borbély Attila, Lőrincz Tamás és Széles Ernő, alelnök urak, akik Simicskó István elnök úrral a szakmai tagozatok jelölése alapján kitüntetéseket adtak át.

A Honvédelmi Sportszövetség céljainak elérésében a 2022. évben az alábbi kiemelkedő munkát végző kollégák részesültek elismerésben:

NévSzervezetTagozatElismerés fokozata
Sike Renáta főhadnagyMH Sportszázadlövészet sportágért felelős szakmai tagozatarany
Tátrai-Fejes Miklós törzsőrmesterMH KIKNYPlövészet sportágért felelős szakmai tagozatezüst
Karsay Jolán lőtérvezető helyettesHSK Bajalövészet sportágért felelős szakmai tagozatbronz
Dr. Szieben LászlóMTTOSZ, HS Felügyelőbizottságtechnikai sportokért és gépjárművezetésért felelős szakmai tagozatarany
Nagy JózsefMTTOSZ alelnöketechnikai sportokért és gépjárművezetésért felelős szakmai tagozatarany
Bácskai Tünde rendőr alezredesBM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstechnikai sportokért és gépjárművezetésért felelős szakmai tagozatezüst
Szűcs PálVeszprémi Honvéd SEáltalános honvédelmi sportért felelős szakmai tagozatezüst
Szabó IstvánHonvéd Rákóczi SEáltalános honvédelmi sportért felelős szakmai tagozatezüst
Szicsák István TamásEgri Honvéd SEáltalános honvédelmi sportért felelős szakmai tagozatbronz
Dankó LászlóMATASZ Kisvárda elnökekadét és tartalékos szakmai tagozatarany
Kovács ZsuzsannaHonvédsuli Egyesület elnökekadét és tartalékos szakmai tagozatarany
Dr. Kresák ZoltánMATASZ Kazincbarcika elnökekadét és tartalékos szakmai tagozatarany
A magyar honvédelem napja társadalmi ünneppé vált

A magyar honvédelem napja társadalmi ünneppé vált

Ma katonának lenni erkölcsi, anyagi és társadalmi megbecsültséget, példamutatást, erőt, képzettséget és profizmust jelent – fogalmazott dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára a magyar honvédelem...

bővebben